Antonyms

Directions: Select the appropriate word which is opposite in meaning to the world given in capitals.

(01) Ludicrous

(a) Reasonable (b) Stupid (c) Farcical (d) Awkward

Ans: (a) Reassonable

(02) Squandering

(a) Stealing (b) Discarding (c) Donating (d) Hoarding

Ans: (d) Hoarding

(03) Luxury

(a) Millionaire (b) Money (c) Necessity (d) Bestial

Ans: (C) Necessity

(04) Shirked 

(a) Meet (b) Creep (c) Cheat (d) Bypass

Ans: (a) Meet

(05) Cogent

(a) Valid (b) Significant (c) Ineffective (d) Convective

Ans: (c) Ineffective

(06) Hawk

(a) Pacifist (b) Dove (c) Pigeon (d) Conciliation

Ans: (b) Pigeon

(07) Reserve

(a) Popular (b) Companionable (c) Likable (d) Talkative

Ans: (d) Talkative

(08) Mundane

(a) Heavenly (b) Superb (c) Excellent (d) Extraordinary

Ans: (a) Heavenly

(09) Dull

Ans: (a) Sweet (b) Bright  (c) Delicate (d) Urban

Ans: (b) Bright

 (10) Debacle

(a) Rise (b) Movement (c) Progress (d) Regain

Ans: (a) Rise

(11) Dreadful

(a) Beastly (b) Awful (c) Atrocious (d)  Pleasant

Ans: (d) Pleasant

(12) Deliberate

(a) Provident  (b) Unwitting (c) Prudent  (d) Pretense

Ans: (b) Unwitting

(13) Admit

(a) Deny (b) Wealth (c) Appear (d) Without

Ans: (a) Deny

(14) Abundant

(a)  Accidental (b) Left (c) Wide (d) Scarce

(15) Blunt

(a) Crawl (b) Unfold (c) Sharp (d) Day

Ans: (C) Sharp

(16) Bold

(a) Timed (b) Dead  (c) Kill (d) Understand

Ans: (a) Timed

(17) Amiable

(a) Crabby  (b) Cheerful (c) Affable (d) Amicable

Ans: (a) Crabby

(18) Reprisal

(a) Ave (b Retaliation (c) Sympathy  (d) Avenging

Ans: (c) Sympathy

(19) Elated

(a) Roused (b) Blissful (c) Happy (d) Sad

Ans: (d) Sad

(20) Placate

(a) Agitate (b) Pacify (c) Cheer  (d) Appease

Ans: (a) Agitate

(21) Fortuitous

(a) Soft spoken (b) Lucky  (c) Unlucky   (d) Hardworking

Ans: (c) Unlucky

(22) Curtail

(a) Cramp  (b) Clop (c) Clip  (d) Prolong

Ans: (d) Prolong

(23) Nepotism

(a) Discrimination  (b) Fairness  (c)  Unfairness  (d) Inclination

Ans: (b) Fairness

(24) Docile

(a) Unyielding (b) Quiet (c) Pliable (d) Pliant

(25) Build

(a) Timed (b) Destroy (c) Demagnetize   (d) Inattention

Ans: (b) Destroy

Antonyms quiz

Start
Congratulations - you have completed Antonyms quiz. You scored %%SCORE%% out of %%TOTAL%%. Your performance has been rated as %%RATING%%
Your answers are highlighted below.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.